Hvordan forgår en behandling

Du kommer ind i behandlerlokalet, og vi tager en snak om, hvad du gerne vil have ændret i dit liv, fysisk såvel som psykisk. Du lægger dig op på briksen, og jeg begynder at behandle dig - fysisk massage. Jeg mærker dine spændinger i ben, arme, nakke, mave og danner mig et overblik over, hvordan dit spændingsmønster ser ud.

Jeg arbejder egentlig i tre kategorier. Jeg har folk, der kommer, som har styr på deres liv, styr på deres følelser, men som har ondt i ryggen, - og så har jeg folk, hvor det fysiske og det psykiske blander sig sammen, - og så en stor kategori, der kommer, fordi de gerne vil arbejde med det psykiske/følelsesmæssige gennem kroppen, for så snyder de ikke sig selv.

Når man arbejder sig gennem kroppen, så kan man ikke tale sig udenom. Og fælles for de tre grupper mennesker er, at de fleste af dem, kommer på anbefaling fra andre, der har prøvet alt, og næsten intet har virket.

Under behandlingen er der en rolig og åben dialog mellem os, og til sidst afslutter vi med en snak om oplevelsen og behovet for flere behandlinger. Det er vigtigt for mig, at du går derfra med en følelse af lethed.

Jeg tager mig god tid med alle klienter. Din rejse er også lærerig for mig.

Om mine teknikker

I årenes løb har jeg udviklet mange nye teknikker. Jeg giver ikke sådan op. Heller ikke, selv om det er noget, jeg ikke har set før. Der er og må være en vej.

Min læremester Ole Kaare Føli (BSDS), sagde til mig: "Jeg har ikke lært alt fra min far," (den anerkendte behandler Erland Hartung ). "Så hvis det, jeg har lært dig, ikke rækker, må du ligesom jeg, finde på noget selv."

Et vigtigt øjeblik i mit liv. Det har jeg så gjort lige siden. Også løsninger kun til den ene klient lige her og nu. Der er ikke to ens behandlinger. Jeg er i lære hos mine klienter. Hver eneste dag.

Mine klienter

Jeg har oftest klienter, der ikke har kunnet finde den rette hjælp. Klienter, der har været mange steder. Det gælder både det fysiske og det følelsesmæssige. Når jeg arbejder med det sværeste, er det her det unikke opstår.

Jeg lytter med mine hænder, min intuition, min indføling. Og så kommer det. Af og til tager behandlingen længere tid. Så må den næste klient vente lidt. Tingene skal gøres færdige. Folk skal være rimelig samlede og hele, når de går.

Behandling er et håndværk, vi godt må forvente resultater af. Jeg har meget positive tilbagemeldinger. Mere end jeg tør skrive her :-)